Ecografie cutanată

Durata tratament

20-30 minute

Tip de anestezie

Nu necesită

Durere

Lipsă

Tehnică

Ultrasonografie

Numar de tratamente

1 ședința

Timp de recuperare

Nu necesită

despre Ecografia cutanată

ecografie cutanata
Ecografia cutanată, cunoscută și sub numele de dermatosonografie, este o tehnică de diagnosticare noninvazivă folosită pentru a vizualiza structurile de sub suprafața pielii.
Aceasta folosește unde de înaltă frecvență pentru a produce imagini ale țesuturilor subcutanate și este un instrument util pentru diagnosticarea și monitorizarea unei varietăți de afecțiuni dermatologice. Aceasta este folosită pentru a evalua leziunile cutanate (ajută la diferențierea leziunilor benigne de cele maligne), monitorizarea răspunsului la tratament, evaluarea cicatricilor, evaluarea afecțiunilor inflamatorii ale pielii sau ghidarea biopsiilor sau a unor proceduri invazive.
Această metodă medicală de diagnostic nu necesită radiații ionizante și nu prezintă riscuri semnificative pentru pacient.
ecografie cutanata

BENEFICII

Evaluarea țesuturilor moi: Ecografia cutanată poate fi utilizată pentru a examina țesuturile moi, cum ar fi pielea, mușchii, tendoanele și ligamentele. Acest lucru poate ajuta la identificarea leziunilor și modificărilor patologice ale acestor structuri.

Gestionarea îmbătrânirii pielii: Ecografia cutanată poate fi utilizată pentru a evalua îmbătrânirea pielii și modificările legate de acest proces, cum ar fi pierderea elasticității pielii și modificările în grosimea stratului dermului.

Ghidarea biopsiilor sau a altor proceduri invazive (topirea acidului hialuronic)

Este non-invazivă și sigură: Ecografia cutanată este o metodă non-invazivă și sigură de diagnosticare. Nu implică efectuarea unei incizii sau a unei alte proceduri care ar putea fi dureroase sau care ar putea determina un risc suplimentar de infecție.

Identificarea afecțiunilor dermatologice: Ecografia cutanată poate fi utilă în evaluarea afecțiunilor cutanate, cum ar fi chisturile, abcesele și tumori cutanate. De asemenea, poate fi utilizată pentru a evalua grosimea pielii si dermului, stratul de grăsime și zonele de edem.

Monitorizarea progresului tratamentelor: Ecografia cutanată poate fi utilizată pentru a monitoriza progresul tratamentelor cutanate, cum ar fi terapiile cu laser.

PREȚ Ecografie cutanată

De La 120 Euro / Ședință

întrebări frecvente

De ce este necesară ecografia cutanată?

Ecografia cutanată este necesară în multe cazuri, cum ar fi evaluarea leziunilor cutanate, detectarea anomaliilor vasculare, identificarea tumorilor sau a altor afecțiuni ale pielii, precum și pentru a ghida procedurile de intervenție.

Cum se efectuează ecografia cutanată?

În timpul ecografiei cutanate, o sondă cu ultrasunete pe care se aplică gel ecografic conductor este plasată pe pielea pacientului. Medicul va muta sonda peste piele pentru a analiza imaginile ecografice ale structurilor de interes.

Este ecografia cutanată dureroasă?

De obicei, ecografia cutanată nu este dureroasă și nu necesită anestezie locală. Uneori, poate provoca unele senzații de presiune sau fricțiune, dar acestea sunt adesea minime și bine tolerate.

Există vreun risc asociat cu ecografia cutanată?

În general, ecografia cutanată este considerată sigură și nu există riscuri majore asociate cu această procedură. Cu toate acestea, poate fi posibilă o ușoară iritație a pielii sau, în cazuri rare, o reacție alergică la gelul conductor.

Ce utilizări are ecografia cutanată în dermatologia corectivă (injectări)?

Ecografia cutanată ne ajută să analizăm dispoziția vaselor în țesut (astfel încât vom putea injecta în zone de risc vascular având o precizie crescută și să scădem riscurile asociate), putem ghida injectarea substanțelor în țesut (mai ales în cazul injectării de hialuronidază) sau putem evalua și monitoriza eventuale reacții secundare postinjectare.

Terapii complementare

error: Continut protejat.