Examen histopatologic

Durata tratament

-

Tip de anestezie

-

Durere

-

Tehnică

-

Numar de tratamente

-

Timp de recuperare

-

despre Examenul histopatologic

Examenul histopatologic al pielii este o procedură medicală în care un fragment de piele (o biopsie) este recoltat și examinat sub microscop pentru a stabili diagnosticul de certitudine și conduita terapeutică în diferite afecțiuni cutanate. Acest examen este adesea folosit pentru a diagnostica diverse boli ale pielii, inclusiv cancerul de piele, dermatita, psoriazisul și multe alte afecțiuni cutanate. În cazul formațiunilor cutanate tumorale, ne ajută să stabilim dacă leziunea examinată este benignă sau malignă.

BENEFICII

Este un procedeu medical care ajută la stabilirea diagnosticului de certitudine în multiple afecțiuni cutanate.

Ajută la diferențierea formațiunilor tumorale cutanate benigne de cele maligne.

Ajută în stabilirea conduitei terapeutice.

Este folosită pentru stadializarea tumorilor cutanate malign (tipul și gradul de severitate al cancerului).

PREȚ Examen histopatologic

De La 60 Euro / Ședință

întrebări frecvente

Când este necesar un examen histopatologic?

Medicul cere această investigație în cazul în care analizele de până la acel moment nu indică foarte clar natura unei tumori, spre exemplu. Un examen histopatologic face diferența între o formațiune cutanată malignă și una benignă. Pentru un diagnostic histopatologic corect, în multe situații, este absolut necesară corelarea aspectului microscopic cu informațiile existente în dosarul medical al pacientului. Astfel, colaborarea medicului anatomopatolog cu medicul clinician și furnizarea de informații clinice corecte și complete despre pacient sunt de mare importanță în stabilirea diagnosticului.

Este diagnosticul precis?

Examenul histopatologic poate ajuta medicul să determine cu precizie natura și stadiul bolii, oferind un diagnostic precis. 

Ghidarea terapiei

Informațiile oferite de examenul histopatologic sunt folosite pentru a ghida alegerea terapiei potrivite, care să fie eficientă și să permită vindecarea sau managementul afecțiunii.

Prognosticul bolii

Examenul histopatologic poate oferi informații despre cum va evolua boala în timp, ceea ce poate fi util în elaborarea unui plan de tratament pe termen lung.

Îmbunătățirea cercetării

Rezultatele examenelor histopatologice sunt adesea folosite în cercetarea medicală pentru a obține informații relevante despre diferite boli și afecțiuni. Totodată, acestea pot fi corelate cu examinări imagistice cum sunt dermatoscopia, ecografia cutanată sau microscopia confocală de reflectanță.

Terapii complementare

error: Continut protejat.