Injectare cortizon in cicatrici cheloide

Durata tratament

10-15 minute

Tip de anestezie

Topică (cremă anestezică)

Durere

Minimă

Tehnică

Injectare intracicatriceală

Numar de tratamente

2-6 ședințe

Timp de recuperare

Minim

despre  Injectarea cortizonului in cicatrici cheloide

tratament cicatrici cheloide inainte si dupa
Cicatricile cheloide sunt un tip de cicatrizare excesivă care se formează la locul unei răni vindecate. Spre deosebire de cicatricile obișnuite, cheloidele continuă să crească chiar și după vindecarea rănii, extinzându-se în afara conturului inițial al rănii. Cheloidele se formează atunci când organismul produce prea mult colagen – o proteină esențială pentru piele – în timpul procesului de vindecare a rănii.
Acest exces de colagen duce la formarea unei mase de țesut cicatricial gros și ridicat. Injectarea cu cortizon este o metodă comună de tratament pentru cicatricile cheloide. Corticosteroizii sunt medicamente antiinflamatoare puternice care pot ajuta la reducerea inflamației și la încetinirea producției de colagen, ajutând astfel la reducerea dimensiunii și roșeții cicatricilor cheloide.
Procedura implică injectarea directă a medicamentului corticosteroid în cicatrice.
tratament cicatrici cheloide inainte si dupa

BENEFICII

Reducerea dimensiunii cicatricilor cheloide

Îmbunătățirea aspectului cicatricii cheloide

Ameliorarea durerii și pruritului asociate cu cicatricile cheloide

Prevenirea recurenței cicatricilor cheloide

PREȚ  Injectare cortizon in cicatrici cheloide

De La 80 Euro / Ședință

întrebări frecvente

Ce este cortizonul?

Corticosteroizii sunt medicamente antiinflamatoare puternice care pot ajuta la reducerea inflamației și la încetinirea producției de colagen, ajutând astfel la reducerea dimensiunii și roșeții cicatricilor cheloide.

Ce sunt cicatricile cheloide?

Cicatricile cheloide sunt cicatrici groase, ridicate și în relief, care se dezvoltă atunci când pielea se vindecă după o leziune sau o injurie a țesutului. Deși cheloidele nu sunt periculoase pentru sănătate, ele pot provoca disconfort și pot fi o sursă de stres sau de anxietate din cauza aspectului lor.

Cum ajută injectarea cu cortizon la tratarea cicatricilor cheloide?

Injectarea cu cortizon poate ajuta la reducerea inflamației și a umflăturii din cicatrice, prin reducerea producției de colagen. De asemenea, poate ajuta la reducerea mărimii și aspectului cicatricii.

Ce se întâmplă în timpul procedurii de injectare cu cortizon?

În timpul procedurii, medicul va injecta o cantitate mică de cortizon direct în cicatrice, folosind un ac subțire. 

Cât de eficientă este injectarea cu cortizon pentru tratarea cicatricilor cheloide?

Eficiența injectării cu cortizon poate varia de la persoană la persoană și depinde de mărimea și severitatea cicatricii. Pentru unele persoane, injectarea poate reduce semnificativ dimensiunea și aspectul cicatricii. 

Care sunt efectele adverse asociate cu injectarea de corticosteroizi la nivelul cicatricilor?

Deși injectările cu corticosteroizi pot fi foarte eficiente în reducerea cicatricilor cheloide, ele pot avea și efecte secundare. Acestea pot include dureri sau sângerări la locul injectării, și în rare cazuri, pot duce la atrofierea pielii sau la apariția de capilare sanguine vizibile la suprafața pielii. De asemenea, tratamentul nu este întotdeauna permanent – în unele cazuri, cicatricile cheloide pot reveni după terminarea tratamentului.

Terapii complementare

error: Continut protejat.