Laser vascular

Durata tratament

10-20 minute

Tip de anestezie

Nu necesită

Durere

Ușoară senzație de arsură

Tehnică

-

Numar de tratamente

Variabil în funcție de tipul leziunii

Timp de recuperare

1-3 zile

despre Laser vascular

Laserul vascular este un tip de laser special conceput pentru a trata diferite condiții ale vaselor de sânge. Acesta funcționează prin emiterea unei lungimi de undă de lumină care este absorbită selectiv de hemoglobină, pigmentul din sânge care transportă oxigen. Căldura generată de absorbția luminii de către hemoglobină cauzează distrugerea vasului de sânge vizat, fără a afecta țesuturile înconjurătoare. Laserul vascular poate trata o serie de afecțiuni precum telangiectaziile, vene de tip păianjen, roșeață și telangiectazii faciale (rozacee), hemangioame, leziuni pigmentare, onicomicoză.

Dupa
Inainte

BENEFICII

Util în tratamentul angioamelor și hemangioamelor

Util în tratamentul onicomicozei

Eficient în tratarea cuperozei/ rozacee

Poate fi un tratament adjuvant în tratamentul petelor hiperpigmentare

Util în tratamentul venelor superficiale de la nivelul membrelor inferioare (vase sparte)

PREȚ Laser vascular

De La 200 Euro / Ședință

*În funcție de mărimea zonei și afecțiune

întrebări frecvente

Care este principiul de funcționare al laserului vascular?

Laserul Clarity are o lungime de undă de 1064 nm. Energia emisă de laser este absorbită de vasele de sânge, și astfel acestea se vor colaba

Care este eficiența laserului vascular?

Eficiența laserului vascular depinde de tipul și localizarea problemei de care suferă pacientul, precum și de alte factori, cum ar fi tipul de piele al pacientului. În general, tratamentele cu laser vascular pot fi foarte eficiente pentru tratamentul venelor păianjen, a roșeței și a altor probleme similare. Totuși, unele probleme, cum ar fi venele varicoase mai mari, pot necesita mai multe sesiuni de tratament sau pot fi mai bine tratate cu alte metode.

Cum este recuperarea după laserul vascular?

Recuperarea după tratamentul cu laser vascular poate varia în funcție de extinderea și localizarea tratamentului, precum și de tipul specific de laser utilizat. 

Roșeață și Edem: Este comun ca zona tratată să fie roșie (eritematoasă) și umflată (edemațiată) imediat după procedură. Aceasta este de obicei o reacție normală și ar trebui să se diminueze în zilele următoare.

Îngrijirea pielii: După tratamentul cu laser vascular, pielea poate fi sensibilă. Este important să protejezi pielea de soare folosind o crema cu fotoprotectie 50 și să o menții hidratată. Medicul tău îți poate recomanda anumite produse pentru a-ți ajuta pielea să se vindece.

Limitarea activității: Deși majoritatea oamenilor pot reveni la activitățile lor normale aproape imediat după tratamentul cu laser vascular, poate fi o idee bună să eviți efortul fizic intens, saunele sau băile fierbinți pentru câteva zile după procedură.

Așteptarea rezultatelor: Îmbunătățirea nu se va vedea imediat după tratamentul cu laser vascular.

De obicei, este nevoie de câteva săptămâni pentru a vedea rezultatele finale, deși acest lucru poate varia. Unele probleme, cum ar fi venele varicoase mai mari, pot necesita mai multe tratamente pentru a obține rezultate optime.

Posibile efecte secundare: Deși tratamentul cu laser vascular este în general sigur, există posibilitatea unor efecte secundare, cum ar fi decolorarea pielii, arsuri, vânătăi sau cicatrici. Dacă observi orice simptome neobișnuite după tratament, trebuie să contactezi medicul.

În general, majoritatea oamenilor se recuperează de la tratamentul cu laser vascular fără complicații majore. Însă este important să urmezi instrucțiunile medicului tău pentru îngrijirea pielii după tratament și să te întorci la control pentru a te asigura că pielea se vindecă corespunzător.

Cum funcționează laserul Nd:Yag pentru onicomicoză?

Laserul pentru onicomicoză funcționează prin emiterea de energie luminoasă către unghie, care este absorbită de ciuperca responsabilă pentru infecție. Această energie luminoasă cauzează încălzirea ciupercii, distrugând-o sau inhibându-i creșterea.

Tratamentul cu laser poate fi util în eliminarea ciupercilor, în special atunci când este folosit în combinație cu antifungice topice sau orale.

Terapii complementare

error: Continut protejat.