Subcizie cicatrici postacnee

Durata tratament

10-20 minute

Tip de anestezie

Locală

Durere

Minimă

Tehnică

Ac sau Canulă

Numar de tratamente

Variabil în funcție de tipul leziunii

Timp de recuperare

1-2 zile

despre Subcizia cicatricilor postacnee

Subcizia este o procedură dermatologică utilizată pentru tratarea cicatricilor atrofice, inclusiv cele post leziuni de acnee. Cicatricile atrofice sunt cicatrici depresive care apar pe piele atunci când stratul subcutanat de colagen și țesut adipos este distrus sau deteriorat. Acest tip de cicatrice apare cel mai frecvent în urma formelor de acnee severă sau la pacienții care își traumatizează leziunile de acnee. Este un tratament eficient care îmbunătățește aspectul cicatricilor. Tratamentul cicatricilor post-acneice va fi întotdeauna efectuat după vindecarea leziunilor active de acnee.

BENEFICII

Îmbunătățirea considerabilă a aspectului cicatricilor atrofice (post acnee, chirurgicale, varicelă) prin reducerea dimensiunilor cicatricilor

Aspect întinerit al tenului

Creșterea nivelului de încredere în sine - suprafața mai netedă și aspectul general îmbunătățit al pielii pot ajuta persoanele cu cicatrici post-acneice să se simtă mai încrezătoare în sine

PREȚ Subcizie cicatrici postacnee

De La 70 Euro / Ședință

întrebări frecvente

Cum se efectuează subcizia și care este principiul?

Subcizia se realizează pe zonele în care există cicatrici atrofice. Se aplica o anestezie topică (cremă anestezică), care face procedura nedureroasă, după care un ac special sau o canula vor fi introduse în piele. Medicul folosește aceste instrumente pentru a rupe benzile de țesut fibros care trag pielea în jos. Acest țesut fibros este cauza cicatricilor adanci iar ruperea acestuia va permite pielii să se vindece corect, generând noi fibre de colagen.

Care sunt efectele secundare?

Ca și în cazul oricărei proceduri, există posibile efecte secundare și riscuri asociate cu subcizia, inclusiv vânătăi (echimoze), umflare (edem), discomfort temporar, roșeață (eritem) și, în cazuri rare, formarea de cicatrici noi. Acestea sunt tranzitorii și dispar de la sine in 24-48 de ore.

Câte ședințe sunt necesare?

Rezultatele procedurii de subcizie pot varia în funcție de severitatea cicatricilor și de capacitatea individului de a produce colagen. În unele cazuri, pot fi necesare mai multe ședințe de tratament pentru a obține rezultate optime. De asemenea, subcizia poate fi combinată cu alte tratamente pentru cicatricile de acnee, cum ar fi radiofrecvența, laserul, peelingurile chimice, PRP-ul, pentru a îmbunătăți rezultatele.

Care sunt contraindicatiile procedurii de subcizie?

Printre contraindicațiile subciziei se numără: cicatricile hipertrofice sau de tip cheloid, tratament cu isotretinoin în ultimele 6 luni, acnee vulgara activă (mai ales în formele severe), infecții cutanate bacteriene/ virale/ fungice active.

Care sunt beneficiile subciziei?

Subcizia conduce la eliberarea țesutului fibros de sub cicatricea atrofică, și astfel, prin vindecare, va conduce la formare de colagen nou. Acest lucru va conduce la îmbunătățirea cosmetică a cicatricilor. 

De cele mai multe ori, procedeul de subcizie nu se realizează ca terapie unică, ci în asociere cu alte terapii eficiente pe acest tip de cicatrici (laser CO2 fracționat, excizia chirurgicală a cicatricilor, PRP, microneedling, radiofrecvență, umplere cu fillere dermale), realizând astfel un protocol combinat de tratament.

Terapii complementare

error: Continut protejat.