FAȚETE NO-PREP

despre FAȚETELE NO-PREP

Fațetele dentare no prep (fără pregătire) reprezintă o opțiune în stomatologie pentru a corecta aspectul estetic al dinților fără a necesita slefuirea acestora înainte de aplicarea fatetelor.  Acest lucru are mai multe beneficii, printre care:

– Menținerea structurii naturale a dinților: Datorită faptului că nu este necesară slefuirea dinților, aceștia rămân în mare parte neatinși de intervenția stomatologică, păstrându-și integritatea și structura naturală.

– Subțiri și aspect natural: Fatetele no prep sunt mai subțiri decât cele tradiționale, ceea ce face ca aplicarea lor să fie mai puțin invazivă. Acest lucru poate contribui la un aspect mai natural și estetic al dinților, deoarece se păstrează o cantitate mai mare din esența naturală a dinților.

– Alegerea culorii și formei: Înainte de aplicarea fatetelor no prep, medicul dentist va lucra împreună cu pacientul pentru a alege culoarea și forma potrivită fatetelor în funcție de geometria facială și de necesitățile individuale ale pacientului. Acest lucru asigură un rezultat final estetic și armonios.

FATETE NO PREP DR DELIA THIESS CLINIC

BENEFICII

Conservarea structurii dentare naturale: Unul dintre cele mai importante avantaje ale fatetelor no prep este că nu necesită slefuirea dinților. Aceasta înseamnă că o cantitate mare din structura naturală a dinților este păstrată intactă. Prin urmare, dacă, în viitor, ați dori să renunțați la fatete, nu va fi necesar să înlocuiți o cantitate semnificativă de smalț, așa cum ar fi cazul cu fatetele tradiționale.

Timp redus de tratament: Din moment ce procedura nu implică pregătirea dinților prin slefuire, timpul necesar pentru aplicarea fatetelor no prep este, în general, mai scurt în comparație cu cele tradiționale.

Procedură mai puțin invazivă: Având în vedere că nu este necesară pregătirea dinților prin slefuire, procedura de aplicare a fatetelor no prep este mai puțin invazivă și mai puțin dureroasă. Pacienții experimentează de obicei mai puțină sensibilitate și disconfort după tratament.

Reversibilitate: Deoarece slefuirea dinților nu este necesară, fatetele no prep sunt considerate reversibile. Dacă, în viitor, decideți să renunțați la fatete, puteți face acest lucru fără a afecta structura naturală a dinților.

PREȚ FAȚETE NO-PREP

De La 600 Euro / Dinte

întrebări frecvente

Ce sunt fatetele dentare no-prep?

Fatetele dentare no-prep sunt venețele subțiri și translucide, de obicei din ceramică sau porțelan, care sunt aplicate pe suprafața dintelui pentru a îmbunătăți aspectul zâmbetului. Ele sunt denumite “no-prep” deoarece necesită puțină sau deloc prelevare a structurii dentare naturale.

Cum funcționează fatetele no-prep?

Fatetele no-prep sunt fabricate pentru a se potrivi perfect pe fața frontală a dinților. Stomatologul va pregăti suprafața dintelui și va lua o amprentă pentru a crea fatete personalizate. Acestea sunt apoi cimentate pe dinți, oferind un aspect natural și estetic.

De ce să aleg fatetele no-prep în locul celor tradiționale?

Fatetele no-prep oferă avantajul major al conservării structurii dentare naturale. Deoarece nu este nevoie să se îndepărteze o cantitate semnificativă de smalț, dinții rămân mai puțin afectați, iar procedura este reversibilă.

Când sunt recomandate fatetele no-prep?

Fatetele no-prep sunt recomandate în principal pentru persoanele cu dinți sănătoși și cu puține probleme de aliniere sau de spațiere. Ele pot corecta pete, decolorări, forme neregulate ale dinților și alte imperfecțiuni estetice minore.

Cât de durabilă este aplicarea fatetelor no-prep?

Durabilitatea fatetelor no-prep poate varia în funcție de materialul utilizat și de igiena orală a pacientului. De obicei, ele pot dura între 5 și 10 ani sau chiar mai mult, cu condiția să se mențină o igienă orală corespunzătoare și să se evite obiceiurile nocive, cum ar fi mușcarea unghiilor sau deschiderea obiectelor cu dinții.

Este aplicarea fatetelor no-prep dureroasă?

Procedura de aplicare a fatetelor no-prep este de obicei nedureroasă. Uneori, poate fi necesară puțină îndepărtare a smalțului pentru a asigura o potrivire corectă, dar aceasta este minimă și, de obicei, nu necesită anestezie.

Pot fi fatetele no-prep îndepărtate sau înlocuite?

Da, fatetele no-prep pot fi îndepărtate în mod reversibil în cazul în care pacientul decide să revină la aspectul său original al dinților. De asemenea, ele pot fi înlocuite în cazul în care se deteriorează sau când pacientul dorește să actualizeze aspectul lor.

Există restricții alimentare sau de obiceiuri după aplicarea fatetelor no-prep?

De regulă, nu există restricții alimentare majore sau obiceiuri limitate după aplicarea fatetelor no-prep. Cu toate acestea, este recomandat să evitați alimentele și băuturile extrem de tari, care ar putea afecta durabilitatea fatetelor.

error: Continut protejat.