Gingivectomie

Gingivectomia este o procedură stomatologică precisă și eficientă, folosită pentru a remodela sau a îndepărta excesul de țesut gingival. Aceasta contribuie la menținerea sănătății gingiilor și la obținerea unui zâmbet estetic, în armonie cu structura facială.

Cum Funcționează:

În timpul unei gingivectomii, medicul stomatolog îndepărtează cu grijă porțiuni de țesut gingival excesiv sau modifică conturul gingiilor pentru a asigura un aspect mai proporționat și sănătos. Procedura este realizată sub anestezie locală pentru confortul pacientului.

Beneficii ale Gingivectomiei:

– Sănătate Gingivală:Îndepărtarea excesului de gingii previne acumularea de plăci bacteriene și infecțiile gingivale.

– Estetică Îmbunătățită:Gingivectomia poate corecta gingiile vizibile excesiv, oferind un aspect mai simetric și un zâmbet armonios.

– Prevenirea Complicațiilor:Eliminarea gingiilor excesive poate preveni afecțiuni cum ar fi inflamațiile gingivale sau formarea pungilor periodontale.

Recuperare Rapidă:

După procedură, pacientul poate experimenta o ușoară umflătură sau sensibilitate, dar aceste simptome se estompează în scurt timp. Recuperarea este de obicei rapidă și majoritatea pacienților se pot întoarce la activitățile obișnuite. 

error: Continut protejat.