Blefaroplastie

Durata tratament

1- 2 ore, în funcție de complexitatea cazului

Tip de anestezie

locală sau generală

Durere

Minimă

Tehnică

-

Numar de Ședințe

1

Timp de recuperare

5-7 zile

despre Blefaroplastie

Blefaroplastia este o procedura chirurgicală care vizează îndepărtarea excesului de piele și grăsime de pe pleoape, atât de la nivelul pleoapelor superioare, cât și de la nivelul celor inferioare. Scopul acestei intervenții este de a îmbunătăți aspectul și starea funcțională a pleoapelor, și de a reduce semnele de îmbătrânire din zona ochilor. Blefaroplastia este o intervenție nu doar estetică, ci și funcțională, pentru că surplusul de piele poate genera și probleme funcționale.

BENEFICII

Îmbunătățește estetica pacientului

Reduce semnificativ efectele imbatranirii

Eliminarea ridurilor din jurul ochilor

Îmbunătățește funcția musculară din zona pleoapelor

Ridicarea pleoapelor

Aspect odihnit și intinerit

PREȚ Blefaroplastie

De La 1700 Euro

întrebări frecvente

Ce este blefaroplastia? / Care este diferenta intre blefaropastia superioara si cea inferioara?

Blefaroplastia superioară este intervenția chirurgicală care înlătură grăsimea și pielea în exces de pe pleoapele superioare.

Blefaroplastia inferioară este intervenția chirurgicală care înlătură pielea în exces de pe pleoapele inferioare.

Cand se vad rezultatele si cat dureaza efectul?

Rezultate se pot observa imediat dupa interventie, prin absenta pliurilor în exces. În schimb, rezultatul final poate fi apreciat la 1-2 luni după procedura, atunci când cicatricile devin invizibile.

Care sunt indicațiile corecte pentru o blefaroplastie?

  • O privire obosită.
  • Aspectul de “pungi sub ochi”.
  • Pliuri pe pleoapele inferioare.
  • Cercurile întunecate.
  • Exces de piele pe pleoapele superioare.
  • Senzația de ochi obosiți si pleoape grele;
  • Imposibilitatea machiajului la nivelul pleoapelor.
  • Îngustarea câmpului vizual.

Cum este durerea după procedură?

Blefaroplastia este o procedură nedureroasă. O simplă senzație de strângere se simte în pleoape. Intervenția poate fi realizată fie cu anestezie locală, fie cu anestezie generală, în funcție de preferințele pacientului, deși majoritatea optează pentru anestezia locală.

Cum ma pregatesc pentru procedura?

Este recomandat să evitați următoarele medicamente și suplimente înainte de intervenția chirurgicală, deoarece acestea sunt asociate cu sângerare crescută: aspirină, ibuprofen (Advil, Motrin IB, etc.), naproxen sodiu (Aleve, etc.), naproxen (Naprosyn) și orice alte medicamente sau suplimente pe bază de plante similare.

De asemenea, este important să renunțați la fumat cu câteva săptămâni înainte de operație. Fumatul poate afecta negativ capacitatea dumneavoastră de vindecare după intervenția chirurgicală.

Cat dureaza recuperarea?

După operație, zona ochilor poate prezenta inflamație și posibil vânătăi, iar veți resimți un disconfort care poate fi gestionat cu ajutorul medicamentelor prescrise. Va fi necesar să aplicați picături de ochi.* Pentru femei: este necesar să evitați machiajul timp de 5-7 zile, până la îndepărtarea firelor.

În mod obișnuit, disconfortul este minim și poate fi redus cu medicamente obișnuite. Este recomandat să dormiți pe spate, cu capul ușor ridicat pentru a facilita vindecarea. După 5-7 zile, se vor îndepărta firele.

Chiar dacă internarea nu este obligatorie după intervenție, este recomandat să aveți repaus timp de 2-3 zile. Veți simți nevoia să dormiți mai mult decât de obicei, deoarece ochii pot fi mai obosiți, ceea ce este benefic pentru o recuperare rapidă și eficientă.

Rezultatele operației vor fi vizibile imediat, iar inciziile vor fi discrete. Rezultatul va dura între 5 pana la 10 ani, in functie de organismul dvs.

Care sunt riscurile procedurii de blefaroplastie?

Potențialele riscuri ale blefaroplastiei trebuie luate în serios, la fel ca în cazul oricărei alte intervenții chirurgicale. Acestea pot include:

– Infecție și sângerare;
– Dificultate în închiderea ochilor sau alte probleme cu pleoapele;
– Posibilitatea apariției cicatricilor vizibile;
– ⁠Senzația de ochi uscați și iritați;
– Potențiala decolorare a pielii;
– Necesitatea unei intervenții chirurgicale ulterioare;
– ⁠Riscul de leziuni ale mușchilor oculari;
– Riscurile generale asociate cu orice intervenție chirurgicală, precum reacțiile la anestezie și formarea de cheaguri de sânge,
– ⁠Vedere temporar încețoșată sau, în cazuri rare, pierderea vederii.

Doar în urma unei consultații cu unul din medicii din cadrul clinicii putem evalua în ce măsură aceste riscuri sunt relevante pentru dumneavoastră. Factori precum stilul de viață, istoricul medical și predispoziția genetică vor influența probabilitatea de a întâmpina oricare dintre aceste probleme.

Terapii complementare

error: Continut protejat.