Otoplastie

Durata tratament

-

Tip de anestezie

-

Durere

-

Tehnică

-

Numar de tratamente

-

Timp de recuperare

-

despre Otoplastie

Operația de otoplastie, cunoscută și sub numele de corecție a urechilor proeminente sau operație la urechi, este un procedeu chirurgical destinat corectării formei, dimensiunii sau poziției urechilor. Aceasta poate fi efectuată pentru a trata urechile proeminente, urechile în formă de aripă sau alte anomalii ale urechilor care pot afecta aspectul și încrederea în sine a unei persoane.

BENEFICII

Corectarea urechilor proeminente: Operația de otoplastie permite corectarea urechilor proeminente sau inestetice, aducându-le într-o poziție mai armonioasă cu restul feței.

Încredere și încredere în sine: Corectarea urechilor proeminente poate avea un impact pozitiv asupra încrederii și încrederii în sine, ajutând pacienții să se simtă mai confortabil și mai încrezători în propria lor aparență.

Personalizare a rezultatelor: Operația de otoplastie poate fi adaptată nevoilor și dorințelor individuale ale pacientului, permițând obținerea unor rezultate personalizate și satisfăcătoare.

Îmbunătățirea aspectului estetic: Otoplastia poate îmbunătăți semnificativ aspectul general al feței, oferind o simetrie mai bună și o proporție mai echilibrată a urechilor.

Rezultate permanente: Operația de otoplastie oferă rezultate permanente în majoritatea cazurilor. După vindecare, urechile vor păstra forma și poziția corectate în mod durabil.

Recuperare relativ ușoară: Recuperarea după otoplastie este, în general, ușoară și nedureroasă. Pacienții pot reveni la activitățile normale într-un timp relativ scurt, cu anumite măsuri de precauție pentru a proteja urechile în timpul procesului de vindecare.

PREȚ Otoplastie

De La 1900 Euro

întrebări frecvente

Ce este otoplastia și cum se realizează?

Otoplastia este o intervenție chirurgicală care are ca scop corectarea urechilor proeminente sau inestetice. Procedura implică efectuarea de incizii în spatele urechii, remodelarea sau ajustarea cartilajului auricular și aducerea urechii într-o poziție mai apropiată de cap.

Cine este candidat potrivit pentru otoplastie?

Candidații potențiali pentru otoplastie sunt persoanele care prezintă urechi proeminente sau neregulate care le creează disconfort sau nemulțumire estetică. Este important să consulți un chirurg plastician pentru a evalua dacă ești un candidat potrivit pentru această procedură.

Care sunt principalele motive pentru care oamenii optează pentru otoplastie?

Principalele motive pentru care oamenii aleg otoplastia includ dorința de a corecta urechile proeminente sau neregulate, îmbunătățirea aspectului estetic și creșterea încrederii în sine.

Cum este perioada de recuperare după otoplastie?

Perioada de recuperare după otoplastie poate varia de la persoană la persoană, dar în general implică o perioadă de repaus și evitarea activităților fizice intense pentru câteva săptămâni. Este posibil să apară umflături, echimoze și sensibilitate în zona operată, dar acestea se vor trece în timp.

Există riscuri sau complicații asociate cu otoplastia?

Ca orice intervenție chirurgicală, otoplastia implică anumite riscuri și complicații potențiale, cum ar fi infecția, sângerarea excesivă, asimetria rezultatelor, cicatrici inestetice sau modificări ale sensibilității. Este important să discuți despre aceste aspecte cu chirurgul tău și să urmezi instrucțiunile postoperatorii pentru a minimiza riscurile și a asigura o recuperare cât mai bună.

Ce rezultate pot fi așteptate după otoplastie?

Otoplastia oferă rezultate permanente în majoritatea cazurilor. După vindecare, urechile vor avea o formă și o poziție corectate, aducându-le într-o armonie mai mare cu restul feței. Este important să ai așteptări realiste și să discuți în detaliu cu chirurgul tău despre rezultatele dorite și așteptările tale individuale.

Terapii complementare

error: Continut protejat.