Rinoplastie

Durata tratament

-

Tip de anestezie

-

Durere

-

Tehnică

-

Numar de tratamente

-

Timp de recuperare

-

despre Rinoplastie

Operația de rinoplastie este o intervenție chirurgicală realizată pentru a remodela sau a reconstrui forma și aspectul nasului. Scopul principal al rinoplastiei este de a crea echilibru și armonie estetică între nas și celelalte trăsături faciale. În plus, rinoplastia poate corecta și probleme funcționale ale nasului, cum ar fi dificultățile respiratorii cauzate de deviația de sept nazal. Procedura de rinoplastie poate implica diferite tehnici, în funcție de nevoile și dorințele pacientului, precum și de anatomia nasului.

BENEFICII

Corectarea deficiențelor estetice ale nasului, cum ar fi nasul mare, cocoșat, bulbos sau cu vârful prea lat.

Corectarea deviației de sept nazal și îmbunătățirea funcției respiratorii.

Restaurarea aspectului nasului după o leziune sau o intervenție chirurgicală anterioară nereușită.

Îmbunătățirea proporțiilor și echilibrului facial prin remodelarea nasului pentru a se potrivi mai bine cu celelalte trăsături faciale.

Corectarea defectelor congenitale ale nasului sau ale traumatismelor anterioare.

Îmbunătățirea încrederii și stimei de sine, având un impact pozitiv asupra calității vieții pacientului.

PREȚ Rinoplastie

De La 4000 Euro

întrebări frecvente

Care sunt motivele pentru care oamenii optează pentru rinoplastie?

Motivele pentru care oamenii optează pentru rinoplastie includ dorința de a corecta deficiențele estetice ale nasului, cum ar fi forma, dimensiunea sau simetria nedorite, precum și pentru a îmbunătăți funcția respiratorie în cazul deviației de sept nazal.

Cum se desfășoară procedura de rinoplastie?

Procedura de rinoplastie poate fi realizată fie utilizând o abordare închisă (incizii în interiorul nasului), fie o abordare deschisă (incizie externă în zona columelară). Chirurgul plastician va ajusta și remodela structurile osoase, cartilaginoase și țesuturile moi ale nasului pentru a obține forma și aspectul dorit. Procedura se efectuează sub anestezie generală sau locală, în funcție de complexitatea cazului și preferințele pacientului.

Care sunt riscurile și complicațiile asociate cu rinoplastia?

Ca orice intervenție chirurgicală, rinoplastia implică anumite riscuri și complicații, cum ar fi sângerarea, infecția, reacțiile adverse la anestezie, cicatrizarea anormală, asimetria rezultatului, pierderea temporară sau permanentă a sensibilității nasului sau dificultăți de respirație. Este important să discuți aceste aspecte cu chirurgul tău înainte de intervenție.

Care este timpul de recuperare după rinoplastie?

Timpul de recuperare variază în funcție de complexitatea procedurii și de fiecare pacient în parte. În general, pacienții pot reveni la activitățile normale după câteva zile, dar există restricții și recomandări specifice în ceea ce privește activitățile fizice intense și contactul cu nasul. Edemul și umflarea pot persista câteva săptămâni până la câteva luni, iar rezultatele finale pot fi vizibile după câteva luni până la un an.

Ce așteptări pot avea în ceea ce privește rezultatele rinoplastiei?

Rezultatele rinoplastiei vor fi specifice fiecărui pacient și vor depinde de anatomia inițială a nasului, structura facială și așteptările individuale. Chirurgul plastician va lucra împreună cu pacientul pentru a înțelege și a comunica așteptările și pentru a obține un rezultat cât mai aproape de dorințele acestuia. Este important să ai așteptări realiste și să discuți în detaliu cu chirurgul tău despre rezultatele așteptate.

Terapii complementare

error: Continut protejat.