Contact
- Intrarea Valului 15-17, Sector 1, București
- 0732.843.881
- Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
Rămâneți la curent cu ultimele noastre noutăți, oferte exclusive și multe altele.
-
-
-
-
-
-
Tratamentul melasmei, sau petelor pigmentare include produse topice, cum sunt cremele cu hidrochinonă, acid kojic, acid tranexamic, arbutin sau retinoizi. De asemenea, pot fi eficiente și tratamentele cu laser, peeling-uri chimice, microneedling, microdermabraziune, mezoterapie injectabilă. Sunt însă și situații când este nevoie și terapie sistemică în tratamentul acestei afecțiuni. Pentru prevenirea melasmei este esențială aplicarea de cremă de fotoprotecție cu filtru UVA, UVB (SPF 50), dar și împotriva luminii albastre.
Îmbunătățirea aspectului pielii - Melasma poate fi inestetică și pot face pielea să arate neuniform. Tratamentul lor poate face ca pielea să arate mai sănătoasă și mai uniformă.
Prevenirea creșterii pigmentării - Tratamentul poate ajuta la prevenirea creșterii pigmentării pielii, ceea ce ajută la prevenirea apariției altor pete pigmentare.
Creșterea încrederii de sine - Pielea cu melasma poate afecta în mod negativ stima de sine. Tratamentul poate ajuta la îmbunătățirea încrederii în sine și la restabilirea încrederii în aspectul propriu.
Eliminarea melaninei - Tratamentul poate ajuta la eliminarea melaninei în exces din piele și reducerea apariției petelor hiperpigmentare existente.
Melasma este o afecțiune dermatologică frecventă, ce apare mai frecvent la femei decât la bărbați. Deși mecanismul exact de producere al melasmei nu este complet elucidat. Pe scurt, apariția melasmei este favorizată de hormonii sexuali feminini și de radiația ultravioletă ce stimulează producția de melanină. Aceasta este pigmentul ce conferă culoarea pielii, părului și ochilor. Excesul de melanină se depune la nivelul pielii, ducând la apariția leziunilor caracteristice.
O formă specială de melasmă este cloasma sau “masca gravidică”. Aceasta apare secundar modificărilor hormonale specifice sarcinii și afectează mai mult de jumătate din gravide. Din fericire, în majoritatea cazurilor, aceasta se remite în primele luni după naștere.
Cauzele melasmei rămân în continuare necunoscute, dar în etiologia acestei afecțiuni sunt implicați mai mulți factori: expunerea prelungită la soare, factori genetici, anumite medicamente cu acțiune fotosensibilizantă, modificările hormonale (sarcina, consumul de anticoncepționale sau anumite afecțiuni ale glandei tiroide sau ovarelor), precum și utilizarea anumitor produse cosmetice fotosensibilizante (parfumuri, creme).
Melasma se manifestă prin apariția unor pete hiperpigmentare, de culoare brun-cafenie, cu margini neregulate, cu localizare simetrică la nivelul feței. Leziunile pot întâlni, căpătând aspect de rețea.
În funcție de zonele afectate, distingem mai multe tipuri de melasmă:
Eficacitatea acestor tratamente poate varia de la persoană la persoană, iar melasma are un risc mare de recurență, chiar și după tratamentul cu succes. Expunerea la soare și schimbările hormonale pot provoca reapariția melasmei. Din acest motiv, managementul pe termen lung al melasmei implică adesea folosirea continuă a cremelor cu protecție solară și evitarea expunerii la soare pe cât posibil. În plus, pacienții pot avea nevoie de tratamente de întreținere, cum ar fi utilizarea continuă a tratamentelor topice.
Adresa: Intrarea Valului 15-17, Sector 1, București
Rămâneți la curent cu ultimele noastre noutăți, oferte exclusive și multe altele.
Rămâneți la curent cu ultimele noastre noutăți, oferte exclusive și multe altele.